Spring til indhold

Kostguide

Mange børn får en stor del af kosten i daginstitutionen derfor er det vigtigt, at alle børn får en ernæringsrigtig kost. Det gode mad og måltidsvaner starter grundlæggende tidligt i barndommen. Det er vi som dagtilbud i samarbejde med forældrene en stor del af og har ansvar for. Dette skal vi holde os for øje udfra følgende pejlemærker.

  • Børns kost har stor betydning for deres trivsel og udvikling i hverdagen.
  • Børn skal opleve en glæde ved sund mad og have lyst til at vælge det i fremtiden.
  • Ernæringsrigtigt kost øger barnets trivsel og koncentration.
  • Der er rigtig meget dannelse i og omkring måltidet.

Udfra et børneperspektiv er det vigtigt for os i Stege Børnehus, at hvert barn oplever sig som en del af et større fællesskab omkring måltiderne. Vi ønsker, at barnet skal have en oplevelse af ejerskab, føle sig betydningsfuld, værdsat, bidrage, gøre noget for andre, tage ansvar og være en del af noget der skaber en større mening og, der samtidig fremmer barnets læring.

Håndhygiejne er vigtigt både før og efter mad.

Vi lægger vægt på, at læringsmiljøet omkring måltiderne er hyggelige og, at der er et stemningsfuldt læringsmiljø. Det pædagogiske personale spiser med for, at være en god rollemodel og udviser en positiv tilgang til mad. Børnene er i små spisegrupper inddelt ved borde og så vidt det er muligt er der en voksen siddende ved hvert bord. I vuggestuen er der altid en voksen ved hvert bord.

Måltider vi tilbyder:

Morgenmad som serveres i fællesrummet fra kl. 5.45- 7.30. Børn som har brug for at spise morgenmad i børnehuset spiser det som huset tilbyder og her kan der vælges.

  • havregryn og havregrød.
  • rugfras.
  • Knækbrød.
  • Rugbrød/ristet rugbrød.
  • smør og ost.
  • rosiner.
  • mælk/vand.

Formiddagsmad serveres ca. kl.9.00 ude på stuerne. Børnehuset servere følgende.

  • frugt/grønt.
  • rugbrød/bondebrød/knækbrød med smør.

Børnene skal selv have madpakker til frokost og eftermiddagsmad med hjemmefra.